Тренинг за личностно и професионално развитие чрез метода семейни констелации с коне

Ден 1. Стойността на конете. Разбиране на психологията на конете и свързване с тяхната енергия. Защо и как конете подобряват и допълват семейните констелации. Включва практически упражнения с намерение за създаване на връзка с коне.
Ден 2. Създаване на пространство. Използване на пространството и околната среда, в която се правят семейни констелации с коне. Включва демонстрация на констелации с коне и прост протокол за практикуване .
Ден 3. Соматично закотвяне и рефлективно слушане Създаване на резонанс и рапорт с фокус, група, коне и околна среда. Практика на прости техники за култивиране на присъствието.
Ден 4. Дивите животни като типични представители. Установяване на пространството с намерение за диви животни, птици и елементи (земя, огън, вода, въздух и етер), за да влезе в констелация. Учене как да се адаптирате, да приемате и работите с разкриването и проявлението на себе си.
Ден 5. Практикуване на констелации с коне. . Различни начини на практикуване и интегриране на констелации. Те включват: Констелации от времевата линия. Пещерна констелация Констелация за разрешаване на проблеми. Констелации за разясняване на отношенията Церемонии и ритуални констелации.
Този тренинг ще бъде образователен и терапевтичен Участниците ще научат как констелациите с коне могат да водят личността по защитен и уважителен начин.. От всички се очаква да участват и ще бъдат водени в разширено състояние на съзнанието

Дати: 27-31 Март 2019г.
Място на провеждане: Приключенска къща „Русалиите“- с. Бачево
Цена: 500 лв.
Включва: 4 нощувки в двойна стая, закуска и такса за участие.
За екипи: цена по договаряне.
Водещ: Сара Фенси

За записване и информация:
тел. 0894290205
0884669156
e-mail-dhs@dir.bg

Бeрт Хелингер за пръв път представя този мощен, лечебен метод на запад в началото на 90-те години. Фасилитатори по целия свят практикуват метода и са го интегрирали в свои собствени уникални услуги. Има констелации фокусирани върху области като бизнес, природа, изкуство, околна среда и коне. Обикновено констелациите се извършват на закрито. Констелации, които се извършват на открито, са известни като природни или екологични. Сара бе въведена и посветена в констелации в природата от учителя й Франческа Мейсън Боринг. Сара задълбочава метода като включва и конете в дълбинната работа. Констелация с кон е мощен холистичен лечебен и трансформиращ метод. Този начин на работа оказва слабо влияние върху коня. Конят никога не се принуждава да прави нещо. Пространството, в което се извършва работата, е достатъчно голямо, за да даде на коня или конете достатъчно място, за да бъде физически близо или далеч от констелацията, която се случва. Те винаги имат избор.

Конят се събира с фасилитатора и става ангажиран когато фасилитатора се разпознае и се придържа към конструкцията. Конете, които вече не могат да извършват езда, скокове или състезателни спортове, са подходящи за тази работа. Въпреки това, конят трябва да бъде психически и емоционално балансиран. Само защото един кон е спасен не означава, че той / тя ще бъде добър за тази работа. Отнема време коня да се декомпресира и да се чувства сигурен и надежден в своята среда. В това петдневно обучение се обяснява и демонстрира защо конете са идеалният партньор за системните и семейни констелации. Участниците ще изпитат стойността на получаването на трансформационна работа на открито и в присъствието на коне. Те ще научат колко е важно да присъстват и да приемат всичко, което е представено, т.е. птиците и пеперудите, и колко е важно всичко за сесията. Сара Фенси се посвещава на този терапевтичен метод, след като е въведена от Франческа Боринг. Преди това е изучавала енергийна медицина, кранио-сакрална терапия, шаманизъм, рейки, фамилни констелации.

Представяне на Сара:

Това видео е от 2012 г. От канала на Дийпак Чопра. Пример е за констелациия с кон. Сега Сара практикува по по-различен начин, но видеото може да послужи като ориентир.

Пример за констелация сред природата Два youtube канала на Сара: Sara Fancy Channel и Silver Horse Retreat
Повече информация са събитието може да намерите във Фейсбук: Констелации с коне

Място на провеждане: Приключенска къща „Русалиите“- с. Бачево