Конна база “Калиманци”

Конна база “Калиманци”

Етнографски комплекс “Калимански хан” се състои от конна база, гълъбодрум, хотел, механа, барбекю, чеверме, изба, лятна градина, охраняем паркинг.

Ние Ви предлагаме пълноценна почивка в автентична българска атмосфера, с възможност за много развлечения – конна езда /свободна или с инструктор/; конен туризъм, разходка с файтон, шейна или каруца; офроуд с джип или ATV; разходка с хеликоптер по избран маршрут; организиране на пикници; шоу с гълъби; езерце с риба и раци; седемнадесет уникални стаи; три апартамента; самостоятелна къща за гости; механа със сто и двадесет места; лятна градина със сто и петдесет места; изба с дегустация на домашни вина и ракии; домашни гозби приготвени на пещ, жар и чеверме; домашен хляб.

В конна база “Калиманци” можете да се насладите на езда с най-благородните и красиви коне от породата тинкер. Предлагаме два вида седла – western и класическо /английско/ по избор на клиента. Услугите, които предлагаме са под ръководството на квалифицирани инструктори по конна езда.

Село Калиманци е разположено в източната част на Дунавската хълмиста равнина, в най-южната част на Добружанското плато върху Франгелските възвишения на 350 м. надморска височина. Отстои на 14 км. от гр. Варна; на 8 км. от летище Варна и на 1 км. от частното летище “Калиманци”; на 4 км. от магистрала “Хемус” и природния феномен Побити камъни; на 20 км. от к.к. “Златни пясъци”.

http://tinker-bg.com