Конна база Здравец

Конен туризъм и езда сред природата в конна база „Здравец”

Конна база Здравец ви предлага конен туризъм, планинска и полска езда. Предлаганите разходки от конната база с коне са с продължителност от един до няколко часа или няколкодневни туристически конни преходи. Конната база се намира на 60 км. от София на красив и живописен склон в южния предбалкан. Климатът е мек и приятен, а разнообразния релеф обуславя практикуването на различните видове езда.

След като пристигнете в конната база ние ще Ви предложим кратка, приветстваща Вашето пристигане, закуска, кафе или горски чай (според субективните предпочитания), след което ще Ви запознаем с конете, които ще Ви бъдат верни приятели в едно наистина незабравимо преживяване през настоящите няколко часа или дни.

Темпото и маршрутите на нашите разходките са прилежно обмислени и планирани, и добре организирани. Ездата е с продължителност 2-3 часа преди обяд и още толкова след това, като през това време можете да се насладите на невероятната красота на региона.

Преходите са през необятни и запленяващи гори, по китните склонове и билото на Балкана, покрай бистри реки и потоци, където въздуха е чист, пчелите жужат, а ароматния мирис на горските цветя и билки е нещо, което ще Ви накара да се чувствате като на седмото небе. Друга, характерна за тези гори гледка са стадата, които малкото жители на почти обезлюдените села отглеждат и пасат. Те всички са гостоприемни и дружелюбни и винаги се радват на яздещите туристи, което е още един сигурен факт, че на това място отдалечено от градския шум, трафик и замърсен въздух със сигурност ще си починете и ще се отпуснете.

Автентичната атмосфера и уникалността на преживяването, което Ви предлагаме, са гарантирани още от множеството исторически и културни забележителности – манастири, паметници, останки от стратегически за някогашните времена крепости, стари римски пътища и други обекти, на които гореспоменатите реки, езера и потоци са естествен природен фон.

Вие сами решавате кога сте се заредили с духовна и физическа енергия за връщането Ви в рутината на всекидневния живот и колко да продължи допирът Ви с тази естествена и неподправена красота, но както опитът е показал, дори и най-дългите разходни преминават неусетно, а носталгията по незабравимите мигове настъпва преди края на пътуванията. Хубавото на това преживяване е, че може да бъде повторено винаги когато пожелаете…
Ако Вие нямате предварителна подготовка за езда на открито Конна база „Здравец” Ви предлага индивидуални уроци с опитни инструктори и добре подготвени и обучени за начинаещите коне.

В нашата конна база се работи върху добрата физическа подготовка, прецизната техника, отличния баланс и самоконтрол на всеки ездач. Уроците се усложняват с напредването на Вашите умения, които от своя страна оказват положително влияние върху самоувереността и стимулират всички аспекти от живота Ви. При нас ще имате също така и възможността да погледнете на заобикалящия Ви свят от един съвсем различен ъгъл.

Нашите походи и разходки са най-добрият вариант за една отпускаща почивка близо до София, през която ще се насладите на културни и исторически забележителности, ще поспортувате и всичко това в близостта на красиви и изящни животни, каквито са конете.

www.zdravetsbg.com