Royal Horse Club

Royal Horse Club е разположен на 10 км, южно от град Бургас, в полите на  Странджа планина, непосредствено до село Маринка. Местността е известна и с названието Ченгене юрт.

Мястото е уникално, защото съчетава в едно прекрасна гледка, чист планински въздух, тишина и спокойствие, много е близо до морския бряг, но същевременно с това е в планината и посетителите му могат да се разходят както по обширните пасища, така и в горските усои на Странджа. Всички тези характеристики на региона превръщат мястото в перфектната локация за изграждането на подобна ферма за коне, която да предоставя всички необходими условия за отглeждането на животните в най-добра среда. Съоръжението е разгърнато върху площ от 25 декара и разполага с няколко плаца и Еко ферма, която е в непосредствена близост и в която отглеждаме пъдпъдъци, токачки, специална порода петли, Френски гълъби, както и много билки и зеленчуци.

Амбицията ни е да наложим и развием конния спорт в региона, създавайки комфортни и достъпни условия за всички любители на ездата!

Хората, които стоят зад проекта – Коннен клуб Royal Horse Club са хора, посветили живота си на конете и грижата за тях. Чудесният им подход и отношение към животните им помагат с лекота да се справят с всички задачи във фермата.

В конюшнята на Royal Horse Club се отглеждат 10 расови животни. Всички те са от породата Ирландски коб. Отличителна черта на тази порода е, че животните са изключително кротки и дружелюбни към нови за тях хора. Това ги прави и много подходящи за уроци и разходка на начинаещи в конния спорт. Конете са докарани директно от родината им и се чустват прекрасно във фермата. Любимци на нашите гости и особено на децата са понитата Мида, Рая и Чипи. На особено внимание се радва и прекрасният албинос – Стела.

www.royalhorse.bg