Конна база “Спарата”

Конна база „Спарата“ е разположена в Ихтиманска Средна гора, в непосредствена близост до  с. Селянин,  на 26 км от София. Базата се намира в изключително чист район с гледка към Стара планина, Витоша и Рила. Конна база „Спарата“ предлага  езда за начинаещи и напреднали. Релефът и природата чудесно допълват свободата и заряда, който носи допира с конете. Ние държим на индивидуалното отношение с всеки един от Вас. Независимо дали става въпрос за езда в полето или на манеж, детски лагери, рождени дни или частни мероприятия, ние се стремим да Ви осигурим едно незабравимо изживяване в компанията на конете.

Какво означава „Спарата“?

В близост до Конна база „Спарата“ се намира древният римски път Виа Милитарис (на латински: Via militaris), който свързва Белград (Sigindunum), Ниш (Naissus), София (Serdica), Пловдив (Philipopolis), Одрин (Hadrianopolis) и стига до Константинопол. Една от станциите е крайпътната римска станция Спарата (mutatio Sparata), която се намира в близост до махала Ръжана.

Как да ни намерите?

Конна база „Спарата“ е разположена в Средна гора, в непосредствена близост до с. Селянин, само на 26 км. от София. С автомобил най-лесно се пътува по магистрала Тракия, като се излезе към Вакарел/Панагюрище, от изхода следват 3 км асфалтов път, моля, следвайте кафявите табели.

www.sparata.bg