Конна база “Балкан”

Конна база “Балкан”

В слънчева котловина в сърцето на Стара планина, сгушено под северната стена на връх Ботев се намира красивото планинско градче Априлци.
Местното население е около 3800 хил.жители, средната надморска височина е 500м., климатът е умерен планински, характерен с прохладно лято, продължителна есен и мека зима.
В това прекрасно кътче на България само на 10 минути от центъра на кв. Острец е разположена и конна база ”Riding Base Balkan”. Базата е създадена през 1996 година и разполага с 35 ездитни коня от породите Шагия Арабин, Чистокръвен Арабин, Англо Арабин, Източнобългарска и кръстоска от четирите породи. Базата сама селекционира, произвежда и обучава своите коне. През 2007 година за първи път в България се внесе и започна да се отглежда и Американската уестърн порода коне – Куорта. Оборудването, с което базата разполага, е предназначено за уестърн езда като е едно от най-новите в тази област. Тук работят дипломирани инструктори, които са специализирали уестърн езда зад границите на България. За тях на територията на базата всяка година се провеждат опреснителни курсове, ръководени от световния шампион за 2000 година по уестърн езда Дан Кристифарсен.
За кратко време базата се превърна в притегателно място за много любители на ездата не само от България, но и от чужбина. Налице са и дългосрочни договорни отношения с туристически агенции от Дания, Швеция, Белгия, Норвегия, Холандия, Англия, Франция и САЩ.
На нашите български гости предлагаме почасова езда, еднодневни преходи в околностите на гр.Априлци и уикенд пакет.

www.ridingbasebalkan.com