Конна база Рибен

konna-baza-riben-koniushnyaКонна база Рибен се намира в местността „На Греда“, в село Рибен на 23 км северно от град Плевен. До селото има директен транспорт – автобус от автогара Плевен, както и влак до съседното село Подем, разположено на 3 км от Рибен.

В конната база има изградени 24 бокса, с размери 3,60 х 3,60 м. Съобразени са изцяло с европейските стандарти. Снабдени са с хранилка за фураж и поилка за прясна вода. Постела е сламен или от дървена стърготина, съобразно индивидуалните нужди на всеки кон. За хигиената в боксовете, денонощно се грижат опитни конегледачи.

konna-baza-riben-koneКонна база Рибен разполага с открит тревен плац, открит пясъчен плац и закрит манеж с пясъчно – текстилна настилка. Закритият манеж е с размери 24 х 42 м. Настилката е специална и представлява текстилно – пясъчна смес върху гумена решетка. Манежа е отлично осветен, за да може пълноценно да се провеждат тренировки и в по – тъмните часове от деня. Сградата е изградена изцяло по европейските изисквания за ефективност и безопасност. Такива съоръжения има само на още 4 бази в страна, но те не всички са на такова високо ниво. Закритият манеж е от изключителна важност и осигурява непрекъснатост на тренировъчния процес. Благодарение на него тренировки се провеждат независимо от часа, сезона или метеорологичните условия.

konna-baza-ribenТри пясъчни падока се използват за разходка и отмора на конете. Слънцето и чистият въздух се отразяват благоприятно на животните и подпомагат възстановителният процес след напрегната тренировка.

.

.

.

Конна база Рибен е създадена с цел:

  • осигуряване подходящи условия за безопасно отглеждане на коне;
  • осигуряване възможност за целогодишно обучение по езда за деца и възрастни и непрекъснат тренировъчен процес, благодарение на закрития манеж;
  • развитие на конния туризъм и налагането му като традиционен продукт чрез използване на природните дадености на региона
  • създаване на условия за пълноценно лечение на деца и възрастни с физически увреждания и интелектуални затруднения,
  • подпомагане на ре интеграцията им в обществото, посредством терапевтична езда.

www.gestuet-riben.com