Как да подобрите ездата си за 24 часа

Как да подобрите ездата си за 24 часа, коне,

Когато става въпрос за езда, имате цял живот да поддържате наученото и да подобрявате уменията си. Въпреки това, понякога някои малки неща, които може да направите за един ден, наистина създават разлика. Ето 10 начина как да подобрите ездата си само за 24 часа:

1. Вземете урок при нов инструктор. Може наистина да сте доволни от инструктора, с когото работите от години, но е време за промяна – затова вземете телефона и си уредете урок при някой нов. Всеки има различни методи на преподаване, а може да научите страшно много неща от един урок при професионален инструктор.

2. Пояздете коня на приятел. Помолете някой другар да си размените конете за един час, независимо дали зa тренировка или за разходка. Яздете колкото е възможно повече коне, тъй като това ще ви разкрие вашите слабости и силни страни.

3. Учете се, докато сте на разходка с коня. По това време на годината (зимния сезон – бел.прев.) редовното обучение и езда може да е трудно, така че използвайте максимално всяка възможност като включите някакво обучение при ездите си. Упражнявайте полуспиране, отстъпване и преходи, докато сте навън – това наистина ще ви е от полза следващия път, когато сте в манежа.

4. Забавлявайте се! Понякога забравяме, че ездата трябва да е забавна и да развеем коси с истинско удоволствие, а ездата на открито може наистина да ни припомни това. Излезте на сутрешна разходка с няколко приятели, с които да си прекарате приятно.

5. Следете развитието си. Помолете приятел да ви заснеме с камера, докато имате урок или тренировка. Когато се гледате после, ще видите как яздите през очите на инструктора си и ще можете да контролирате вашия прогрес с напредването на уроците.

6. Занимания на земята. Прекарването на време с коня извън седлото е толкова важно, колкото и времето прекарано в езда. Чистенето му, воденето му да попасе свежа трева или просто да се поразходите заедно навън, са страхотни начини за подобряване на връзката между вас и това ще се пренесе в ездата ви.

7. Посетете обучение. Есенните и зимните месеци са чудесно време да отидете и да научите нещо ново на клинично обучение по езда или практически семинар. Проверете местните училища по езда и спортни бази относно подробности за предстоящо обучение наблизо.

8. Време за шоу! Можете да научите много като ходите на зимни състезания, било с коня си или само като зрител. Дори и ако не се интересувате особено от състезания по обездка или прескачане на закрито, това ще бъде чудесно преживяване и кой знае – може да ви хареса!

9. Станете „книжен плъх”. Проверявайте интернет или местното магазинче за ездова екипировка и ще откриете стотици страхотни книги и ДВД-та от водещи ездачи. Защо не си доставите удоволствие тази зима с някой избор, или да го включите в списъка си с желания за Коледа? Друга възможност е да посетите библиотеката, което може да си струва времето!

10. Помечтайте си малко. Проучвания показват, че силата на въображението е невъобразима. Прекарвайте известно време в медитация и си представяйте, че яздите перфектно в избраната от вас дисциплина. Спортистите, които правят това редовно, наистина подобряват изявите си на състезания.

Превод: Д. Христова
Автор: Андреа Макхю