Кънтри фестивал в България

Първи кънтри фестивал в България

Мястото на срещата е Националният хиподрум в Банкя. Първият 24-часов Фестивал Country West Fest ще съчетае в едно уестърн културатата и кънтри музиката.

За първи път у нас се провежда Country West Fest. 24-часовият кънтри маратон ще стартира в 11:00 ч на 14–и май пред каубойските врати на емблематичната американска кръчма „Saloon” в Банкя, а на метри от нея на огромна сцена с 40 000 W звук, над 60 000 W нон-стоп ще забиват бандите Lilly of the West, Roy Sturn & Stetson, „Медикус“, Калиана и американецът Jeff Groves, певец, продуцент и композитор от Тексас и мн. др. В ритъма на кан-кан, компания ще правят палавите каубойки от балет „Veda Junior“

Почетен гост на фестивала ще бъде българският каубой – Джоко Росич, а водещ на събитието Камен Воденичаров. За да подкрепят американската култура и традиции ще се разпишат гости от Американското посолство, българо-американски фирми и представителства и мн. др. Фестивалът ще бъде открит от кмета на гр. Банкя Рангел Марков.

В програмата ще видим истински коне от американските породи Paint и Quarter Horse, каубои от western.bg, ще мятат ласо, ще обикалят варели и ще демонстрират истинско родео. За посетителите са файтони, индиански колиби, туристическа езда с коне, а по-безстрашните сами ще могат да опитат стрелба с лък и мятане на индианско копие. За малчуганите са предвидени десетки забавления и специално изграден детски кът с истински понита. За приятелите и всички влюбени в уестърн модата – бутикови колекции от каубойски облекла, състезание по дартс , надскачане с чували, снимки в ретро-ателие с облекла от черно-бялото време, много бира и неповторимата атмосфера на дивия запад.

Програма
По-конкретно място: каубойските врати на американската кръчма SALOON
12:00 ч. посрещане! На входа ще посрещат истински каубойки –въоръжени и много опасни J
13:00 ч. официално откриване от Почетния гост Джоко Росич, кмета на гр. Банкя – Рангел Марков и водещият Камен Воденичаров.
13:10 ч. Първа банда „ Lily of the West” – Кънтри Лили и нейната банда
14:10 ч. Джигитовка ! Каскади от гърба на коня, лично от известната ексцентрична дизайнерка Мира Бъчварова.
14:20 ч. Демонстрация на стрелба с лъкове и мятане на копия от школа „ По пътя на коня и лъка” – Владо Мустакерски
15:00 ч. Забивка на Roy Sturn & Stetson
16:00 ч. Конкурси с наградите на Джак Даниелс, списание ЕЗДА, бира Загорка: състезание Дартс, скачане с чували, стрелба с лък, и др.
16:10 ч. Второ потресаващо изпълнение на Veda Junior
16:30 ч. Музикалното пространство се завладява от група Калиана
17:30 ч. Обявяване на победители в различните конкурси и игри. Връчване на награди
17:40 ч. Укротяване на опърничавата… – Western езда и обяздване на кон от покорителя на американски породи коне Paint и Quarter Horse – каубоят Кирил Войнски, подкрепен от момичета на балет Veda.
18:00 ч. Вечерта ще започне с рупа Медикус
19:00 ч. Още една доза наградени зрители –участници в различните игри и забавления. Балет Веда Джуниър – сцена от стар уестърнски филм с много пукотевица и съблазнителни жени.
19:30 ч. Всички ще сме в ръцете на DJ Боби и любителите на кънтри стилът : караоке за всички желаещи с награди за най-добрите!
20:00 ч. С нови сили от 5-те барбекюта и с помоща на 7-те мокри бара ще започне среднощен кънтри маратон.

Важно за Родителите: изграден детски кът със забавления, езда с пони, face painting – рисунки върху лица, ретро-фото- салон с дрехи и атмосфера на дивия запад, игри и викторини от професионални аниматори.
За самите родители: Туристическа езда на територията на хиподрума, дартс, залози, игри с награди и много, ама много бира ! За ценителите – уиски!
За журналистите, отразяващи събитието: Вход срещу журналистическа карта.
За деца с височина до 1,20 см и каубои –пенсионери безплатно!
За всички останали вход 5 лв.
За ездачите, които ще пристигнат с коне е подсигурен коневръз.
За шофьорите са осигурени над 500 паркоместа на територията на хиподрума

Препоръчително облекло за гостите на фестивала :) Cowboy и Cowgirl.
За журналисти и фоторепортери: вход срещу журналистическа карта.
Заповядайте на 14-15 май, в света на Дивия запад !
Телефон за повече информация: 0888 619 676