Пролетно хармонизиране на духа и тялото с древни ритуални техники. Екстатични ритуални пози.

Място: Приключенска къща Русалиите, с. Бачево
Дестинация: Разлог
Пакет: 2 нощувки , Период на настаняване: 22.03.2019 – 24.03.2019

Ще възвръщаме енергията на тялото и творческия дух на душата чрез антропологическия метод екстатични ритуални пози и древни ритуали за пречистване.
Силата на мечката и медицината на ягура-интензивно време, за да влезете в контакт със собствената си вътрешна мъдрост, основана на традиционното шаманско знание.
Ритуалните пози на тялото, транс ритуалите на възприятието на природата пречистването и укрепването на ритуалите ще отворят вратите към полетата на съзнанието.
Духът-енергия на мечка и ягуар ще ръководят този семинар.
Единствената предпоставка за участие е: готовност за нов опит!

Повече за екстатични ритуални пози четете на:
Екстатични Ритуални Позиции – Методът Cuyamungue

Ритуалните пози на тялото, открити в праисторическите пещерни рисунки, произхождат от култури с шамански корени, също в Русия и Европа. Преди 30 години проф. Д-р Фелиситас Д. Гудман (1914-2005), високо ценен експерт в областта на лингвистиката и антропологията, започва да изследва ритуалните пози на тялото. Нана Наууалд учи с нея дълго време и преподава ритуалът на шаманската поза на тялото в Германия и други европейски страни от около десет години. Всяка поза на тялото може да доведе в алтернативната реалност – или в друго поле на съзнание – когато се изпълнява в съчетание с правилното ритмично съпровождане на ок. 210 удара в минута, това е 3-4 удара за секунда, извършвани с барабан или дрънкалка. Този метод стимулира всички сетива, но спомага за по-дълбоко състояние на съзнанието. Тези състояния на транс предизвикват дълготрайни чувства на еуфория, радост и яснота, както и сигурност, че са защитени в свързаността на всички неща. Както е установено с хиляди участници, методът на ритуалната поза на тялото е много безопасна техника, която стимулира и собствените лечебни способности.

Да влизаме многократно и целенасочено в състояние на транс и да се настройваме към различно поле на съзнание произвежда промени, дължащи се не само на биохимичните процеси в тялото. Преживяването на тези чувства има ефект върху разгръщането на собственото ни същество, без да е свързано с условия, изисквания и зависимост. В състоянието на транс, което е по-висше осъзнаване на вътрешния свят, човек може да се свърже с друго информационното поле на съзнанието, което постоянно води до нови прозрения и гледни точки.

Програма:

Петък, 22.03
обяд в 13.00 часа
тема: за важността на healthfull “ритуали”, основани на стари шамански култури от нашите европейски традиции и все още живи в духовния свят на местни култури на Южна Америка и Сибир.
Значението на духа на животните като водачи и помощници, мечката като дух-енергия и -меча-поза.
вечеря в 19:00ч.
от 20:15 до 21:00ч. споделяне на индивидуалния опит в ритуалната поза -мечка, танц

Събота, 23.03
9:30 сутрешна сесия, получаване на сила и защита от 4 посоки.
10:00 – 13:30,ритуална поза на тялото
Обяд: 13:45 ч – време за почивка до 15:30 часа
15:30 – 19.00ч. значението на вътрешното намерение и вътрешната подготовка докато правите ритуал, ритуали за пречистване ( огън и вода), упражнение за заземяване, възприятие, поза за активиране на лечебна енергия
20:30: танц

Неделя, 24.03
9.00 сутрешна сесия
9:30 – 13.00 ритуално поза на тялото за вътрешна сила, ягуар-поза
13:30 обяд
14:30 – затваряне на кръга
Водещ: Нана Наувалд

Нана Наувлд е родена през 1947 г. Тя е художник, написала е десет книги за шаманизма. Международен преподавател и професор по изкуство в университета в Брауншвайг, преподавател и треньор за “Ритуални пози на тялото и екстатичен транс”. Нейната книга “Екстатичен транс – работна книга”, която съдържа някои глави на Фелиситас Гудман, е преведена на английски и руски език. От 33 години Нана Наувалд изследва и изучава вътрешния и външния свят на живия шаманизъм в местните култури. Тя е живяла и работила 18 години с шамани в перуанската джунгла, изучавала в Сао Паоло за силата на африканско бразилската Умбанда, била е гост на ръководителя на Нигерийската медицина, работила е с Шамани в Чили, Колумбия, Непал и Сибир. Тези дълготрайни житейски изживявания в шаманските полета на съзнанието я връщат обратно в собствените и духовни и шамански корени в Европа. Една от основните и грижи е да вдъхновява хората чрез ритуали в природата, за да влязат в контакт със собствения си дух и с духа на своята родна природа. Нана се запознава с антрополога д-р Фелиситас Г. Гудман през 1991 г. И остава впечатлена от нея и метода и “Ритуални пози на тялото и екстатичен транс”. Оттогава Нана участва всяка година в тренингите на Фелиситас в Ню Мексико и става близка приятелка с нея. Работи с Felicitas до смъртта и през 2005 г. През 2003 г. Немският “Фелиситас-Гудман-институт” е основан с личното съгласие на Фелиситас Гудман, която е дала лично на Нана официалните права за работа под нейно име.

Цени:

Цена на човек: 400лв.
Цена за двама: 700лв.

Цената включва:
2 нощувки в единична стая със закуска в Приключенска къща Русалиите -с. Бачево
такса за тренинга
стрелба с лък до 10 стрели по мишена
Един час свободна езда или урок по езда
пешеходен преход от 1 до 3 часа.
Местата са ограничени, за да запазите място е необходимо капариране от 50%. Остатъка от таксата е необходимо да се плати до 07.03.2019г.

Интернешънъл Асет Банк
IBAN BG26IABG74311000635101
BIC – IABGBGSFЕТ
Основание: Доля Хорс Студио-семинар древни ритуални техники.

Записване на ел-поща : dhs@dir.bg
Тел.0894290205
0884669156

Място на провеждане: Приключенска къща „Русалиите“- с. Бачево