Клуб по конен спорт “Ахал”

Клуб по конен спорт “Ахал”

Ездови клуб “Ахал” се занимaва със конен туризъм от 1995 година. Персоналът който се грижи за туристите е от доказани професионалисти,които успоредно с това активно участват и в спортните изяви на БФКС в страната и чужбина.

Базата на “Ахала Тур” е в с Ягода на брега на река Тунджа. Селото отстои на 14км от Стара Загора. В непосредствена близост е разположен модерен спа център с минерални извори, басейн и всички удобства. Базата се намира на 15мин. езда от полите на Средна Гора и на 30 км от Стара Планина.

Предлагат се маршрути съобразени с възможностите на ездачите, както по преодоляване на сложни терени, така и по времетраене. Всички маршрути тръгват от долината на Тракийските царе. Доказателство за това са и многото селищни могили. Маршрутите, по които се язди от незапомнени времена са познати на населението. Още по времето на траките, а по-късно и по времето на Римската империя по тези стари друми са минавали кервани със търговци. Старите дъбове, покрай които се извиват пътеките нашепват легенди за царе, хайдути и партизани. Трасетата са леки и приятни преминават през дълбоките сенки на вековни гори, покрай стари чешми и извори със студена вода. Маршрутите са от 1 до 10 дневни.

Конете, с които се работи са добре обучени да задоволят и най-добрите ездачи. Това са спортни коне участвали в конни състезания, от породите: Източно-Българска, Арабска и др. Те са с височина от 160 до 170 см.

Ездови клуб “Ахал” предлага на обременения градски човек възможност да общува с природата и да контактува с различни животни , които все по-рядко се срещат в ежедневието , като коне , кравичка от породата късорого родопско говедо , овце от породите – аваси и каракачански , кучета от разнообразни породи , котки , кокошки , токачки и други.Всички те живеят в пълно разбирателство и мир.

При нас вие можете да избягате от еднообразното ежедневие на града и да почувствате ритъма на природата.

www.ahalbg.com