Конна база “Онгъл”

Прабългарска школа за оцеляване Бага-Тур
Конна база “Онгъл”

БагаТур е младежка организация, чиято цел е да възстанови и популяризира ценностната система на прабългарите. Създател на школата през 2000 г. е старозагорецът Райчо Гънчев. Днес идеята привлича стотици млади хора, които тренират, получават знания и придобиват различни степени в йерархията на обучението. Така самите те започват да преподават учението Бага-Тур. Това са и хората, които участват в десетките организирани всяка година демонстрации, турнири, шествия и празници. Те усърдно изучават и тренират специфични физически упражнения, езда, стрелба с лък, ръкопашен бой. Познават начина на живот и оръжията на прабългарите, които се заселват трайно на юг от река Дунав през VII век. Школата работи с уроци на открито. В рамките на няколко часа обучаваните се запознават с материята – природа, оръжия, бойни похвати, коне, диви животни, история, езотерика. Урокът протича предимно в демонстрационен план. Всеки участник може да усети сам въздействието на отделните дисциплини. Тези, които имат желание, започват редовно да посещават тренировките в школата. Тя обаче е отворена и към широк кръг любители.

Бага-Тур организира еднодневни и двудневни походи, които се съчетават с преподаване и практикуване на техниките и познанията. Членовете на школата затвърждават уменията си и по време на едноседмични лагери в природата, по време на които се изпълняват конкретни задачи.
Бага-Тур е школа за оцеляване при трудни природни условия и учение, което развива физически и духовно. На преден план се изтъква конкретен период от историята на страната – Първото българско царство, при което България се е намирала в политически и културен възход. Това учение може да се сравни с методиката на монасите от Шао-лин, но при едно хармонично съчетаване със съвременния начин на живот на младите хора.

Kонна база “Онгъл” на прабългарска школа за оцеляване Бага-Тур е вече реалност. Целта на базата е да дава възможност за практикуване на различните видове езда, както и възможност за работа със старите Български оръжия – стрелба с лък, работа с бич, сабя, аркан и др .

Бага-Тур възобнови заниманията си по езда в София. Уроците се провеждат на конната база в кв. Кремиковци. Конят, с който работим е страхотен и податлив на обучение. В момента го свикваме да понася оръжията и успоредно с това дисбаланса при упражненията от джигитовката. Клуб Багатур предлага бойни умения със и без оръжие, специализирана езда – волтижировка и джигитовка.

Конна база “Онгъл” предлага:
Приключенска езда
Терапевтична езда
Стрелба с лък от кон
Езда на манеж
Конен туризъм
Антистрес езда
Волтижировка
Учебна езда
Стрелба с лък
Работа с бич, сабя, аркан

http://www.baga-tur.com