Ферма Подковите

конна база подковите“Рядко си позволявам да пиша коментари, но просто не можах да се въздържа… Днес ние от “В света на конете” съвсем случайно по път за София попаднахме на ферма “Подковите” и останахме повече от очаровани. Посрещна ни любезен и усмихнат собственика на фермата, който беше много гостоприемен и дружелюбен. Разведе ни из конната база, запозна ни с конете голяма част от които ги е спасил от кланници, цигани и от хора тормозили животните. В момента конете изглеждат повече от страхотно, всичките са спокойни и дружелюбно настроени към хората, сресани и чисти, личи че са гледани много добре…. с две думи можем да ги наречем “щастливи коне” :)

конна база подковитеПриродата…. еми какво да ви кажа… едно райско кътче. Сгушена в полите на Стара планина малка дървена къщичка с голямо дърво надвиснало над нея, обградена от градинки с цветя и голяма каменна веранда. Ромолящо поточе минава точно покрай нея. Насреща има голям корал за обучение на конете а на стотина метра се намира и конюшнята, на където и да погледнеш виждаш пасящи коне. За тези които все пак не искат да се откъсват чак толкова от технологиите на днешния свят само ще спомена, че има безжичен интернет и сателитна телевизия. Мога още много да пиша за ферма “Подковите”, но по-добре я посетете сами, гарантирам ви, че ще останете очаровани.”

ферма подковитеФерма “Подковите” е едно райско кътче разположено в полите на Стара планина, на 3км. от град Карлово в посока Калофер. Конната база предлага много добри и достъпни условия за езда и комуникация с природата на Балкана.

Там може да се насладите на разходки сред природата, конни преходи, еднодневни, двудневни и тридневни походи със силни и кротки коне по божествено красиви местности и незабравимата природа на Балкана. За привържениците на къмпингуването и приключенията  има възможност за спане на открито, под звездното небе на Стара планина и домашно приготвени гоздби.

Ферма “Подковите” разполага с отлично обучени коне, местни породи, подходящи за преходи в планината. На разположение на клиентите са оригинални уестърн седла, който ще направят ездата едно максимално приятно и удобно изживяване.

Конната база предлага:

  • любителска езда сред природата
  • почасови разходки и конни преходи
  • организирани пикници сред природата
  • семейни, групови и индивидуални маршрути за езда
  • екологично земеделие и възможност да се насладите на домашно приготвени храни и напитки
  • пренос на хора и багаж по туристически маршрути

www.podkovite.com
www.konbg.com