Клуб по коневъдство и конен спорт „Божур”

Клуб по коневъдство и конен спорт „Божур”

Клуб по конен спорт „Божур” е създаден през 1993 г. в с. Божурище, Софийска област. От 2005 г. развива дейността си в конна база “Хан Аспарух” – гр. София.

Клубът провежда обучения по всестранна езда, конкур и пик, обездка и ендурънс за любители и състезатели, без възрастови ограничения.

Тренировките се осъществяват под напътствията на опитния треньор Бойко Найденов. Те са съобразени с индивидуалните умения и физическата подготовка на ездачите. Все пак не разчитайте на благосклонното отношение на треньора. Той ще изисква максимума от Вашите възможности, за да изпитате пълна удовлетвореност от ездата.

В клуба се организират и часове по конна езда, като нестандартна форма на фирмено (тийм билдинг) мероприятие. Предизвикателството е постигане на хармония с коня, чрез чувството на партньорство, уважение и искрено приятелство.

На разположение на клуба са малък и голям закрит манеж, два големи плаца и един за обездка, както и писта в рамките на конна база „Хан Аспарух” – София.

Основна част от обучението по конна езда обхваща придобиване на умения за общуване с конете. Те, като всички нас, притежават индивидуален характер, изпадат в различни настроения и изискват специфичен подход. Клуб „Божур”  разполага с 8 ездитни коня.

www.horsesbulgaria.com