Конна база Кремиковци

Конна база Кремиковци

Конна база КРЕМИКОВЦИ е разположена сред красивата природа на Стара планина,  в подножието на Кремиковски манастир „Св. Георги”, само на 15 км от центъра на София.

В 20 закрити бокса и в няколко обширни падока се отглеждат над 40 коня от различни породи – олденбург, фризийска, шайър, хафлингери, Lewizer, хановер, източнобългарска и други. Базата развива широка гама дейности – търговия с коне и развъдна дейност, разходки и преходи в планината, спортен клуб и уроци по езда, съобразени с нивото на обучаваните.

Конна база КРЕМИКОВЦИ предлага уроци по езда за начинаещи и напреднали. Уроците се провеждат на открит пясъчен плац под ръководството на професионален инструктор. При желание на клиента обучението може да бъде насочено към специализирана подготовка за състезания по прескачане на препятствия. Oрганизира разходки и преходи в Стара планина. За любителите на свободната езда предлагаме планински преходи с водач – индивидуални и в група.За всички клиенти на базата е осигурена необходимата предпазна екипировка.

Конна база КРЕМИКОВЦИ развива и конно-спортна дейност. СК „Екометал Рейсинг Тийм” е член на Българска федерация по конен спорт от 2009 г. В момента от името на клуба в различни класове и възрастови групи се състезават 3-ма ездачи: Янислав Николов, Яна Терзиева и Силвана Петрова. Развиваме основно дисциплината прескачане на препятствия. Вярваме, че са необходими време и търпение за изграждането на шампиони… Че талантът трябва да бъде забелязан и подкрепен в най-решаващия момент – в самото начало… Че, за да има смисъл от усилията, те трябва да бъдат ориентирани към резултати в бъдещето.  Затова  инвестираме в обучението на деца и млади коне. Съвсем скоро децата, които яздят при нас, ще започнат изявите си, а повечето ни спортни коне са именно на възраст 4 – 5 години, които тепърва започват спортната си кариера.

www.kremikovci-ezda.bg