Конната база Ихтиман

Конната база Ихтиман

Неподправени емоции, породени от обичта към конете, преживявания, свързани с тренировките и малките лични постижения, възможност за пълно откъсване от работното ежедневие и близост с хора, които споделят вашата страст, среда от треньори и съотборници, които споделят вълненията ви сякаш са собствено семейство – всичко това ви очаква на конната база на Ихтиман. Откъсването от градската среда е част от удоволствието. Заобиколени от зеленината на голф игрище, можете още да се съберете на вкусен обяд с приятели.

Конна база Ихтиман предлага еднодневни, двудневни и едноседмични конни турове, както и с продължителност по индивидуално определена програма. Предлага още пансион за коне и училище по езда.

Конната база в гр. Ихтиман работи от 1999г. под ръководството на Стоица Аргилашки, треньор и съдия по конен спорт с богат опит и умения в работа с подрастващи, аматьори и съзтезатели. Като съзтезател и треньор Стоица е започнал своята кариера през 1968 г. в гр. Съединение, място с вековни традиции в отглеждане на коне и развитие на конния спорт. Той има опит както с обучаването на състезатели, така и с развитие на бази за любителска езда. Развивал е такива бази в кк Дюни, кк Слънчев бряг, кк Албена и гр. Ихтиман.

На базата работи като треньор и Люба Аргилашка (Буба). Свързана с конете и спорта от 6 годишна възраст, тя заема едно от водещите места в средите на професионалистите в конния спорт. Спортната и кариера като състезател по дисциплината „Прескачане на препятствия”включва участия в България,Германия, Турция, Гърция, Португалия, Холандия. Люба притежава квалификация за Национален съдия в дисциплината „Прескачане на препятствия” и Международен съдия в дисциплината „Издръжливост”, Инструктор по конен спорт и Международен треньор Първо ниво от Международна федерация по конен спорт.

Инструктор по езда с над 25 години състезателен стаж е Райко Гануков. Той е един от най-добрите състезатели по обездка в България, част от Националния отбор по обездка. Постиженията му се измерват с многобройните призови места в републикански състезания, както и участия в международни състезания.

www.ridingcenterbulgaria.com