Ранчо “Конникът”

Ранчо “Конникът”
Ranch “Konnikat”

Ранчо “Конникът” се намира на 40 км от София пътувайки по старият път за Бургас. В центъра на село Саранци ще видите табела Макоцево. Въздухът е истински чист, а изгледите са вълшебни. През селото се вие река – Макоцевка, през лятото тя дава хлад, а през зимата създава настроение, покрита с лед и сняг.

Ранчото предлага почасова и полудневна езда за начинаещи и напреднали, еднодневни и двудневни преходи с коне, настаняване в къщи за гости, организира детски партита и рождени дни, седем дневни летни детски лагери и единствени по рода си програми за фирми. Ранчо “Конникът”  предлага възможност за деца и възрастни да се научат да яздят кон. Не като спорт, а като общуване с животните и разходка сред природата. Обучението преминава през няколко фази: как се поставя седло, юзди и как се скъсява стреме. Как да водиш коня до себе си, как да се качваш на него и как да слизаш. Как до го управляваш, когато си го възседнал.

Тяхното желание и цел е да ви помогнат да станете добри ездачи, да разбирате конете и да не искате от тях повече, отколкото те могат да Ви дадат. Да работите с коня си, като се съобразявате с неговото поведение, инстинкт и стадно чувство – с цел да изградите хармония между Вас.

Ще Ви покажат и убедят, че ездата не е само да си в седлото и да управляваш коня… това е начин на мислене, които влияе и променя живота Ви.

“Заедно сме по-силни” конен преход до в-х Мургаш. От 3 години организират този преход с идеята да съберат и обединят всички, който обичат конете и свободната езда сред природата. Чрез него се стремят да популяризират конната езда и да убедят хората, че общуването с коня променя характера, мисленето и малко или много чрез това и живота в по-добрата посока. Мотто – „Заедно сме по-силни” има за цел да убеди хората, че няма значение пол, възраст и професия, когато искаш да усетиш истинската свобода и че няма нищо по-хубаво от това да я споделиш с хората чустващи като теб.

http://www.horseman-bg.com/