Езда на Хавайските острови

Езда на Хавайските острови

Ездата е много популярно занимание на Хавайските острови. Предназначено е за тези, които обичат природата и конете. Много агенции организират подобни развлечения в главните Хавайски острови на Оаху, Мауи, Кауай и Хавай. Обикновено ездата е с продължителност поне час. Има двучасови, тричасови и дори по- дълги обиколки, които ще ви струват повече, разбира се. Темпото е бавно, така че ездата е подходяща, както за начинаещи, така и за по- опитни ездачи.

Ездата е уникален начина да разгледате природата на островите. За да гарантират удовлетвореността на клиентите си, агенциите организират обиколки на малки групи (частни обиколки се предлагат също). Опитен екскурзовод води групата и дава подробна информация. Почивки се правят на много красиви места, така че вземете фотоапарата си, защото ще имате уникалния шанс да направите много незабравими снимки.

Преди да си резервирате езда, проверете дали агенцията поставя някакви ограничения. Някои от агенциите имат възрастови, ръстови и ограничения в теглото. Също е препоръчително да не носите затворени обувки. Носенето на дълги панталони също ще увеличи удобството от ездата. Някои агенции осигуряват на своите клиенти бутилка вода, лека закуска или обяд. Но в случай че вашата компания не ви осигурява това, си вземете поне бутилка вода.

Конете са дружелюбни и добре дресирани. Така че не се страхувайте да се качите на коня, дори да сте начинаещ. Вашият екскурзовод ще ви даде точни инструкции преди езда. В някои конюшни може да вземете дори частни уроци по езда.

Езда на Оаху
На Оаху, едно от най- хубавите места за езда е ранчото Кулаоа, намиращо се на източния бряг на острова. Това е място, където освен красивия океан и просторните долини, вие ще разпознаете известни места, използвани за снимачна площадка за много известни Холивудски продукции, като “Джурасик парк”, “Годзила”, “Говорещи с вятъра” и “ 50 първи срещи”.

Други агенции ще ви предложат езда на северния бряг на Оаху. Някои от забележителностите включват Каена Пойнт ( най- северозападната точка на Оаху), Сънсет Бийч, Банзай Пайплайн и Търтъл Бей.

Може да намерите много скотовъдни ферма в Оаху, така че гореспоменатите места не са единствените, където може да яздите. Някои от агенциите предлагат безплатен или срещу малко заплащане транспорт от Уайкики до мястото на езда.

Езда на Мауи
Най- подходящото място за езда на Мауи е планината Халеакала. Има много агенции на острова, които ще се радват да ви заведат на езда там. Планината Халеакала е най- големия спящ вулкан на света и задължително трябва да се види, ако сте на острова. Докато яздите по планината, ще видите невероятно красиво цвете, наречено “сребърен меч”. Освен, че ще видите уникални гледки, екскурзоводът ще ви разкаже историята на острова, интересната информация за флората, фауната и за вулканите. Не се притеснявайте да питате, ако ви интересува нещо. Екскурзоводът ще ви отговори с удоволствие.

Друго забележително място за езда на Мауи е Кипахулу- древна местност, носеща в себе си легенди и исторически събития. Ще видите легендарни места и бойни полета и ще научите за културата и историята на древните Хавайци.

Във вътрешността на Мауи се намира “паниоло” (каубой), предлагащи възможности за вълнуваща езда през тропическата гора.

Езда на Кауай
Кауайската красота е безкрайна. Има безброй места, които могат да се посетят по различен начин. Язденето е един от тях. За да се насладите на тропическите гори, водопадите и хълмовете, ще се наложи да отбиете от главния път и да се потопите в дебрите на дивата природа.

Може да се включите в експедиции в Принсвил. Природата там е спираща дъха и ще се насладите както на планини, така и на Тихия океан. Някои от най- популярните места в този район са рифът Анини, който е най- големия риф на Хавайските острови и фарът Килауеа , убежище на птици и много други.

Езда на остров Хавай
На остров Хаваи, най- доброто място за езда е северната част от острова. Долината Уаипио е най- известната и предпочитана дестинация за езда. Екскурзоводът ще ви отведе навътре в долината, където не минават коли. Там гледките са наистина шаметителни- гъсти тропически долини, громолящи водопади, скални пропасти, тропически гори и много други.

На приблизително 72 мили (115 км) от долината Уайпио е Кона. Има няколко агенции, които могат да ви отведат на приключение с кон до залив Кеалалелуа и монумента на капитан Кук.

Източник: www.to-hawaii.com