Хороскоп при конете

Хороскоп при конете

Както ние хората, така и конете са подвласни на светилата над нас….

Родените под знака на ОВЕНА коне съвсем не са с овчи харектер. Това са бойни коне. Животът без война за тях няма смисъл. Те се раждат за война и на война умират, оставяйки след себе си легенди. Това са буйни коне. Известните амазонки са си избирали точно такива коне.

Конете ТЕЛЦИ са малко по земни. Това са коне-бикове. Трудно е да се разбере къде завършва бика и започва коня в характера им. Под кротката личност се крие инат и метежен характер. В техните алюри може да преобладават само две положения: ходом и стой. Но има и изключения, разбира се. Конят на Александър Македонски е бил роден под знака на телеца.

БЛИЗНАЦИТЕ обичат да се забавляват. Те са лекомислени и самовлюбени, може да се каже, че се гордеят със себе си. Такъв е бил конят на Калигула.

РАЦИТЕ са подвласни на песимизъм и униние. Те са с по-слаби характери. Техният плюс е предаността им към стопанина. Те се разтварят в любовта си към човека.

Конете ЛЪВОВЕ се раждат със смело сърце и благородно родословие. Тяхната цел е да носят победителя към победата. Такива коне са си избирали Чингиз хан, Атила и Цезар.

ДЕВИТЕ – работни коне. Които обаче не се пренатоварват. И няма да преминат границите на изтощението заради стопанина си. Но пък по цял ден могат да се въртят в кръг заради морковче, макар че се считат за много хитри и умни. Но на опасни трикове няма да успеете да ги научите. Те живеят заради топлата конюшня и пълната ясла, това е щастието.

Конете ВЕЗНИ са философи. Но със слабо здаве. Те обичат да разсъждават над нещата за и против. И въпреки това са способни на недълновини постъпки при това с ангелско изражение на лице. Троянският кон в Илиада, според преданията е под знака на везните.

СКОРПИОНИТЕ са като понитата. Това са животни с изразен стаден характер, които се подчиняват на законите на стадото. Нерядко лоши, хапливи, с коплекс за непълноценност, с голямо самомнение и са красиви с оная дива красота, присъща на неопитомените и непристъпни, възпети от античните поети. Такъв е бил конят на Наполеон.

СТРЕЛЦИТЕ – това са коне – хора, кентаври. С едната си страна, те стоят на земята, а с другата гледат високо към небето. Покровител им е Юпитер – той е страшен, но справедлив. Това са честолюбиви коне, коне на маршали, генерали, победители. Често са албиноси. Такава е била кобилата на маршал Жуков.

Конете КОЗИРОЗИ са дългогодишници. Английският жребец Били е доживял до 62г. Отличават се с боен и предан характер. Способни са през огън и вода да минат заради стопанина си.

ВОДОЛЕИТЕ имат непредсказуем и див характер. За такива коне се казвало „Хем под водата, хем под воеводата” Те могат с еднакво желание да орат и да се яздят, но само когато те поискат. А ако не поискат няма да направят нищо.

Конете РИБИ са смирени. Те не са родени за голяма кариера и постижения. Но има и изключения- Росинант е бил точно такъв. Любимите коне на Лев Толстой.

Автор: Вячеслав Дегтев
Превод: Ренета Томова
www.taborahorses.com