Ездови клуб – Силвена спорт

Ездови клуб “Силвена спорт”

Ездови клуб “Силвена спорт” – Русе е създаден през 2002 година. Той е приемник на регистрирания през 1995 “Клуб по конен спорт Кентавър”.
Учредители на клуба са Красимир Искъров и Илиян Искъров. Целите на това сдружение са свързани със създаването на условия за масово практикуване на конен спорт, организиране и участие в състезания, както в град Русе, така и в страната и чужбина. Всеки, който иска да се докосне до тези прекрасни животни конете, независимо от възрастта, е добре дошъл.

От края на 2006 година клубът разполага с инструктор за обучение в езда за различни нива. На разположение на всички желаещи да се обучават са предоставени няколко прекрасни животни. В клуба се обучават млади коне и млади състезатели до различно ниво на подготовка. Kлубът приемa kоне на пансион с договор за определен период от време
Клубът разполага със собствен транспорт и каравана за два коня, камион за три и лицензиран шофьор за транспорт на коне.
От края на 2008г клуба има още една голяма придобивка – въртележка за 6 коня.В повечето от водещите конеферми и клубове в света въртележката е нещо задължително. Тя е повече от нужна както като, помощник на ездачите в клуба така и като фактор за постепенното и правилно развитие на конете и в посока на натоварване и в посока на изграждане на техните характери. Вярваме, че тя ще стане трамплин в развитието на всеки от нашите коне!

Сдружение ,,Ездови клуб Силвена спорт” има няколко основни цели. Първата от тях е популяризирането на конния спорт в страната и спечелването на много ПРИЯТЕЛИ както за самия спорт така и за клуба. Втората е привличането на интереса на децата и техните родители към този така красив спорт чрез програма МЛАД КОНЕВЪД и програма ИСКАМ ШАРЕНО КОНЧЕ. Третата основна цел е развитието на източнобългарската порода коне. За подобряване на екстериора, мускулатурата и характера на този кон решаваща роля ще влияе внимателния подбор на конете използвани за разплод. Те са от няколкото най-добри световно признати породи развъждани в Германия и Европа, доказали своите качества – Холщайнер, Хановер,Олденбург, Вестфалец, Чистокръвен английски кон и др. Клубът разполага с няколко прекрасни кобили за майки, които се заплождат основно с такива жребци.

www.silvena.com