Конна база Ездул

Конна база Ездул

Предлагаме както езда в манеж с инструктор, така и езда с водач сред природата. Базата се намира в гр. Хисаря. За нас най-важно е обучението на ездачите и достигането им до истинска стабилност и хармония с коня. Това е начинът за постигане на пълно отпускане, сигурност, удоволствие и удовлетворение по време на ездата. За допълнителната сигурност на ездачите осигуряваме: тока (каска), протектори за гърба и кръста и застраховки. Разполагаме с Английски и Уестърн седла и седла от типа Ендюрънс. Готови сме да обърнем специално внимание както на съвсем начинаещите ездачи, така и на много напреднали. Местността и природата в Хисаря са изключително благоприятни за езда. Широките горски пътеки, просторните полета и полегатите хълмове предлагат неограничени възможности за тренировки и наслаждение в разнообразни алюри.

Нашите коне се отличават не само с неповторимата си природна красота, но и със спокойствието и свободата да изразят естествената си индивидуалност и темперамент в една хармонична природна и човешка среда. Отношенията ни с тях се основават на принципите на естествените взаимоотношения между човека и коня (Natural horsemanship), свързани с много търпение, задълбочено разбиране, хармонично общуване и изцяло отричане на насилието спрямо животните. Повечето ни коне са от породите Чистокръвна арабска и Арабска шагия с доказано и изключително родословие. Разполагаме също и с няколко полукръвни коня с преобладаващо арабска кръв. Всички наши ездитни коне са последователно и задълбочено обучавани по системите на Пат Парели и Монти Робъртс, а от нас последователно и задълбочено получават огромната ни любов, радост и търпение.

Започнахме всичко абсолютно любителски. Благодарение на съдбата при нас се озова едно изключително животно – жребецът Манеж от породата Арабска Шагия, с изключително расово потекло – баща Мефистофел и дядовци Момент и Неапол (може да се каже едни от най-интересните и ценни коне, присъствали някога в нашата страна).  И така постепенно стигнахме до настоящия момент, в който имаме 25 прекрасни коня.

Много обичаме работата с деца. Всеизвестно е значението на общуването им с животни, спомагащо за изграждането и осъзнаването на естествените взаимоотношения с природата и грижата към всичко живо. А и чисто физически ездата е благоприятна за развитието на правилна структура на тялото, гръбначния стълб и също така развитието на всички мускули в човешкото тяло. Освен това конят ще ви даде спокойствие, хармония, свобода, вдъхновение и истинско израстване  във всякакъв смисъл.

Ние ще ви покажем от гърба на коня изключителната и разнообразна природа в древното царство на траките – реки, язовири, гори, поляни, ниви, лозя, ливади, овощни градини, причудливи скали, могили, планини. Както и ще ви запознаем с бита и традициите на гостоприемните местни хора, които ще ви предложат не само своята самобитна непредубеденост, но и прекрасна естествено отгледана храна.
.

Ездул е едно от тракийските названия на тракийския бог-конник. Тракийският конник – (наречен от гърците Херос, Херой – а от тук и думата герой) – тракийски бог на лова, плодородието, живота и смъртта, бог всезнаещ и всечуващ – всебог.

www.ezdul.bg