Horse Boarding – един нов екстремен конен спорт

конен бордПочитателите на скейтборда, конете и адреналина откриха нов начин да получат невероятни емоции. Конният борд (Horse Boarding) е нов екстремен спорт, при който офроуд скейтборд е теглен от кон и достига скорост до 60 км/ч.

Спортът се заражда преди 3 години, когато Даниел Фауър завързва планинския си борд за кон и решава, че изживяването е страхотно. Първоначално той просто се чудел какво да прави във фермата и се забавлявал с приятелите си, но скоро осъзнал, че това може да се превърне в спорт. Тази година той организира първото състезание по конен борд в Англия.

„Хора от всички краища на страната идват, за да се пробват. Много е лесно и всеки може да се справи – трябват ти само малко място и много кураж.”, заявява Даниел. Разбира се на него му е лесно да го каже, все пак е професионален каскадьор и е участвал във филми като „Небесно кралство” и „Шифъра на Леонардо”. За обикновени хора обаче, да балансираш докато се държиш за въже, теглен с  50 км/ч, не е толкова просто.

конен скойтбордУчастниците винаги трябва да носят защитен костюм и каска, както и да си комуникират с ездача, за да регулират скоростта и посоката. Въпреки това обаче, бъдете подготвени да се понатъртите. Падането от борда с висока скорост е сравнявано с това да скочиш от движеща се с 50 километра в чац кола, което си е сериозна работа. Даниел обаче ни уверява, че „получаваш такъв адреналин, какъвто не можеш да получиш при никой друг спорт, а ускорението е зашеметяващо.”

Като най-нов конен спорт, конния борд набира много популярност и то доста бързо, така че не е изненада, че Даниел вече организира първото състезание. Отборите ще се състоят от състезател, кон и ездач, които ще изминават дълго 100 метра трасе. Победител е първият, който премине финала. Ако харесвате ездата и карането на скейтборд, това определено може да ви грабне вниманието.