Fashion show „Fashion & Horses“

Авангардно модно ревю „Fashion & Horses“ – дизайнер Мира Бъчварова

Действащи състезателки по конен спорт представиха най-новите творения на ексцентричната дизайнерка Мира Бъчварова. Както обикновено, носителката на престижната награда „Златна игла“ на „Академията за мода“, бе избрала нетрадиционно място за своето ревю, а именно конно-спортната база „Хан Аспарух“ в столичния квартал „Славия“. Модното дефиле се състоя преди финала на международния турнир по прескачане на препятствия „Свети Георги“ и заслужи аплодисментите на зрителите.

Причината Мира Бъчварова да се откаже от професионалните манекенки и да заложи на състезателки по конен спорт за ревюто си „Fashion & Horses Show“ е, че дамите представяха цветните и авангардни тоалети не на „котешка пътечка“, а възседнали красиви расови жребци.

Въпреки че спортистките не са се изявявали на подиума, те се справиха страхотно със задачата си.

Единствената „моделка“ с предишен опит на модното поприще беше Екатерина Дунева. „Мисис България Свят 2007“, която е съпруга на многократния шампион по автомобилизъм Румен Дунев, обожава ездата и вече 15 години е свързана с този аритократичен спорт.

Конете са голямата страст и на самата Мира Бъчварова. „Аз съм като Пипи дългото чорапче. Имам си кон и го яздя. Когато съм в етап на творене, това е единственото нещо, което ме впечатлява“, признава дизайнерката с голямо въображение, която бяга от масовите тенденции и правила.

Още снимки може да видите на страницата ни във Facebook

Снимки: Ясен Иванов
Статия: www.sportal.bg